Familie/systeemopstellingen

Ik ontmoet je graag en help je met het krijgen en verwerken van inzichten. 

Wat is systemisch werken en familieopstellingen?

Alles is in verbinding met elkaar! Familieverhalen en familieopstellingen hebben effect op jou, je mogelijke kinderen en de generaties voor jou. 

Het geeft inzicht in de onderliggende patronen die bij jou spelen en waar je een oplossing voor zoekt.

Familieopstellingen worden een steeds bekender fenomeen in de wereld. Therapeuten en coaches die systemisch werken, streven door middel van het opstellen van iemands systeem van herkomst na, dat niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en eventuele knelpunten daartussen zichtbaar worden. Zodat deze herkend en waar mogelijk weggenomen kunnen worden.

Het laat ons ook onbewuste patronen zien, impasses, bindingen, loyaliteiten en hiërarchieën en maakt ons daar bewust van.

Door dit bewustzijn ontstaat er rust, ruimte en de vrijheid om zonder oordeel, schuld of schaamte te kiezen voor je eigen passie en ambitie.

Familieopstellingen en systemisch werk is een methode die door de psychotherapeut Bert Hellinger ontwikkeld is, nadat hij in Zuid Afrika heeft gezien hoe de sjamanen hun stam heelden met hun rituelen. Terug in Duitsland heeft hij in samenwerking met gezinstherapeuten en psychoanalyse therapeuten het opstellingenwerk ontwikkeld.

“Het Ontstaan van ruimte voor verandering, acceptatie en rust”

Wat is het doel van familieopstelling?

Het doel is het stimuleren van helder denken, bewust wording en zoeken naar mogelijkheden om te ontwikkelen. Een familieopstelling laat zonder veel woorden zien welke plek we in ons huidige gezin, onze familie van herkomst of een ander systeem hebben.

Opstellingen kunnen helpen om tot nu toe onbewuste of deels bewuste patronen en verbanden te zien en hoe we los kunnen komen uit de zogenoemde verstrikkingen die ons belemmeren. Deze verstrikkingen worden onbewust van generatie op generatie overgedragen.

Het doen van een opstelling en het ervaren van de werking van een familiesysteem dat in balans is geeft kracht en inzicht. De energie gaat weer stromen en er komt een nieuwe beweging op gang. 

Hierdoor ontstaat ruimte voor verandering, acceptatie maar bijvoorbeeld ook rust.




Hoe ga ik te werk?

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek online of bij jou thuis, bespreken we je hulpvraag en kijken we samen waar ik jou mee kan helpen.

Tijdens de vervolgafspraak zullen we samen een genogram maken waarin we een compleet beeld van jouw familiesysteem creëren. Hiermee kijken we naar thema’s die binnen jouw familie spelen en zullen we waar nodig al een familieopstelling doen. 



Tijdens de vervolgafspraak zullen we samen een genogram maken waarin we een compleet beeld van jouw familiesysteem creëren. Hiermee kijken we naar thema’s die binnen jouw familie spelen en zullen we waar nodig al een familieopstelling doen. 

Deze representeren wat we opstellen, dit kunnen familieleden, woorden, of symptomen zijn.

Samen gaan we daarna kijken hoe je hiermee aan het werk kan gaan zodat je bepaalde dingen kan oplossen.

Wil je een individuele opstelling boeken?

Schrijf je hieronder in en ik neem contact met je op.

Individuele opstellingen